Wegens beperkt succes zet kinderdagverblijf Jannemietjes zijn buitenschoolse opvang De Speelboom in de Nonnenstraat stil. Het stadsbestuur en Jannemietjes willen de opvangplaatsen niet verloren laten gaan.

Na intensief overleg met Kind en Gezin mag het stadsbestuur een aantal extra opvangplaatsen inrichten. Hiermee breidt de stad haar buitenschoolse kinderopvang uit tot twee locaties: de Vesten en de Nonnenstraat.

Het stadsbestuur biedt sinds 2006 buitenschoolse kinderopvang aan in Basisschool De Vesten. Deze kinderopvang verloopt in samenwerking met de Landelijke Kinderopvang Stekelbees. In de kinderopvang waren tot nu 21 plaatsen beschikbaar.

Deze 21 plaatsen worden in vakantieperiodes telkens aangevuld met 14 extra plaatsen. Dat brengt het aantal opvangplaatsen in de vakanties op 35. Dit aantal stijgt nu opnieuw met 18 opvangplaatsen.

Deze plaatsen zijn afkomstig van De Speelboom, de buitenschoolse kinderopvang van kinderdagverblijf Jannemietjes. De Speelboom ontstond in 2006 maar kende slechts een matig succes. Jannemietjes zetten daarom hun buitenschoolse opvang stop. De Speelboom ving 14 kinderen op.

Jannemietjes en het stadsbestuur wilden deze opvangplaatsen echter niet verloren laten gaan en startten intensief overleg met Kind en Gezin. Einde mei liet Kind en Gezin de stad weten dat de stad 18 opvangplaatsen mocht aanbieden, bovenop de 21 bestaande opvangplaatsen. Samen met de 14 extra vakantieplaatsen, kan Stekelbees deze zomer dus 53 kinderen opvangen.

Door deze uitbreiding wordt de locatie in de basisschool De Vesten te klein. Het stadsbestuur verhuist de kinderopvang daarom tijdens de zomervakantie naar de lokalen van de kinderopvang op de campus van KOSH.

Vanaf september 2011 vindt de kinderopvang plaats op zowel de campus van De Vesten (21 plaatsen) als die van KOSH (18 plaatsen). De stad sluit binnenkort ook een nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met Landelijke Kinderopvang Stekelbees.

Meer informatie: Hummeltjeshof, Augustijnenlaan 22, tel. 014-23 17 18